Naised Piiblis – Priskilla

3,00 

Naised Piiblis on piibliõppematerjal naistele naistest.

Naised Piiblis – Priskilla on osa erinevatest naistest kes on piiblis  nimeliselt välja toodud
Koostanud Vaimulik Varandus OÜ

Kõik töövihikud on digitaalsed.

Tootekood: priskilla Kategooriad: , Sildid: , , , , ,

"Naised Piiblis"

Piibel on täis lugusid tähelepanuväärsetest naistest, kelle voorused ja teod on jätnud ajalukku kustumatu jälje. Need naised, sealhulgas Abigail, Debora, Eliisabet, Ester, Hannah, Jael, Lidia, Marta, Maarja ja paljud teised, on mänginud Piibli jutustustes keskset rolli. Nende lugude mõistmine pakub väärtuslikku kaemust nende usu, vastupidavuse ja vooruste kohta.

Mõjukad tegelased: Abigail, Debora ja Ester

Abigaili tähistatakse tema tarkuse ja kiire mõtlemise eest, mis päästis tema leibkonna katastroofist. Prohvet ja kohtunik Debora viis Iisraeli võidule, näidates oma juhtimist ja vaprust. Estri lugu on julgusest ja eestkõnelemisest, kuna ta riskis oma eluga, et päästa oma rahvas hävingust. Need naised on eeskujuks juhtimisele, arukusele ja vankumatule usule.

Usklikud naised: Hannah, Rutt ja Saara

Hanna tulihingelised palved ja pühendumine annavad tunnistust tema sügavast usust, mida premeeriti Saamueli sünniga. Ruti lojaalsus ja sihikindlus toetada oma ämma Naomit, hoolimata tema enda kaotustest, rõhutavad tema püsivust ja lahkust. Iisraellaste matriarh Saara näitas üles tohutut kannatlikkust ja usaldust Jumala tõotuste vastu, isegi isiklike heitluste ees.

Õppimine vähemtuntud naistest Piiblis

Teised tähelepanuväärsed naised Piiblis, nagu Jael, Liidia, Marta, Maarja, naine kaevul, Priskilla, Rahab, Rebeka, Tabiita ja teised, pakuvad samuti sügavaid õppetunde. Jaeli vaprus, Lidia külalislahkus, Marta teenimine, Maarja pühendumus, naine kaevul Jeesusega kohtumisel, Priskilla õpetus, Rahabi usk, Rebeka lahkus ja Tabita ligimesearmastus annavad igaüks ainulaadse ülevaate vooruslikust elust. Nende lugude uurimine aitab meil hinnata nende panust ja voorusi, mida nad kehastasid.

Piibli vooruslikud naised on ajatud eeskujuks usust, julgusest ja ausameelsusest. Nende lood mitte ainult ei rikasta meie arusaamist Piibli ajaloost, vaid inspireerivad meid ka kehastama sarnaseid voorusi oma elus. Õppides tundma neid tähelepanuväärseid naisi, hakkame me sügavamalt hindama nende kestvat pärandit ja õppetunde, mida nad annavad.

Töövihikud on koostatud nii, et saad mõtiskleda, palvetada ja küsida ise endalt küsimusi.

Naised Piiblis on piibliõppematerjal naistele naistest.
Koostanud Vaimulik Varandus OÜ

Kõik töövihikud on digitaalsed.